Ideiglenesen minden nap 09:00-tól este 19:00 óráigvárjuk kedves vendégeinket!

Facebook– és Instagram-oldalainkon is értesülhet az aktuális eseményeinkről, akcióinkról; várjuk Önt is szeretettel a 1023 Budapest, Frankel Leó út 21-ben, a Dolcissimaban!

A Dolcissima főcukrásza, Davide Deligio tíz éve él Magyarországon; Bariból jött Budapestre, szeret itt lenni, és már Dél-Olaszországban is cukrászként dolgozott. Az elmúlt tíz évben sok mindent végigjárt: eltöltött Gianni olasz cukrászatában is öt évet, legutóbb pedig a Jaques Liszt nevű pékségben dolgozott. (Ami egyébként az egyik legjobb pékség Budapesten, és garancia arra, hogy Davide tudja, mi a különbség a lisztek között. A croissanthoz nem is használ más, mint olasz lisztet, mert az abból jó…)

Egy cukrász azonban a sütemények között tud igazán kiteljesedni, így nem volt nehéz dolgom, amikor átcsábítottam 2015-ben megnyílt cukrászatom élére – így született meg a Dolcissima, egy valóban olasz cukrászda, Davide „játszótere”. A Dolcissima éppen az, ami: egy hagyományos olasz cukrászda és kávézó. Nincsenek házi piték, magyaros sütemények, sem a még mindig divatos macaron… Csak tradicionális, dél-olasz édességek. Davide egy nagy üvegfal mögött látványcukrászkodik, minden lépése követhető tehát, semmi nagyüzemi trükk, semmi rohanás!

Egyik specialitásunk a cannolo, egy tipikus szicíliai édesség – ropogós tészta édes krémmel. Az olajban kisütött tésztagyűrűbe ricottás krémet töltünk; van belőle kakaós és pisztáciás is. A másik kedvencünk, amiért sokan visszajárnak hozzánk, a pisztáciás croissant. Szintén nagyon népszerű a sfogliatelle, amit ricottával és kandírozott gyümölccsel töltünk. Ez is leveles tészta, kagyló formájúra hajtogatva. Kötelező megkóstolandó a földimogyorós és vaníliás crostata is.  Természetesen van nálunk Tiramisu is, ahogy sokféle glutén- és laktózmentes sütemény is. Tortáink szeletes változatban is kaphatók, de persze vállalunk különleges, egyedi tortarendeléseket is.

Egyik süteményünkben sincs adalékanyag, se színezék, se térfogatnövelő. A fagyi is házilag készül nálunk, aminek szentjánoskenyérliszt az alapja, és szintén gluténmentes, édesítésre pedig egy saját készítésű cukorszirupot használunk. Fagyit egyébként a cannolo tésztájába is töltünk – ezt nem nyalni kell, hanem kanalazni…

Szicíliából hozzuk a kávét, ami csak náluk kapható Budapesten. Olyan kávét választottunk, ami a legközelebb áll az olasz ízléshez, és amelyik kapucsínónak ideális. Kávékülönlegességeinkért messzebbről érkező vendégeink is visszatérnek hozzánk.

A nyári időszakban hétfőtől péntekig 8-tól este 20 óráig, szombatonként 9.00-től 20-ig, vasárnap pedig 10.00-től 20 óráig várjuk kedves vendégeinket! Facebook– és Instagram-oldalainkon is értesülhet az aktuális eseményeinkről, akcióinkról; várjuk Önt is szeretettel a 1023 Budapest, Frankel Leó út 21-ben, a Dolcissimában!

Ajándékozz Dolcissimát!

Ajándékozzon szeretteinek tetszőleges értékű Dolcissima-ajándékutalványt!

Születésnapra, évfordulóra, céges ajándékként, vagy csak úgy...